Många känner säkerligen igen honom sen innan. Och det är inte så konstigt för Karl-Johan Brink har varit hos oss tidigare som kyltekniker.

Nu är du tillbaka som Installation- och serviceledare?

-Ja, det är jag och det känns så gött.

Vad har du gjort här emellan då?

-Förra gången jag var på KylKontroll så läste jag en distansutbildning i Stockholm i kylkonstruktion. Och därefter dök det upp en möjlighet att jobba med det. Så jag hamnade på Afry i Alingsås som kylingenjör.

Jag har saknat entreprenörsidan, att vara med från början till slut.

Vad attraherade dig med den här rollen?

-Till att börja med lät det roligt och spännande. Jag trivdes så bra förra gången. Det finns ingen annat kylföretag som jag skulle vilja jobba på. Då var det stabilt och seriöst och det är det än idag om inte mer och så alla goa kollegor. Det var bara ett JA från mig då jag gillar att arbeta med människor. Jag kände att det här kan verkligen vara något för mig att gå in och ta personalansvar och leda en avdelning med kyltekniker, säger Kalle (ja, han kallas så, i alla fall internt).

-Och helt ärligt så har jag har saknat entreprenörssidan. Att vara med från början till slut. Jag trivdes jätte bra Afry. Fast där var jag var inte med i hela spannet och såg oftast inte slutresultatet. Dörmmer är att vara med och bygga, driftsätta och se slutresultatet. Nu kan jag använda hela mitt spektra av kunskap och teknikintresse. Det är något som jag verkligen har saknat.

Min roll kommer att växa fram, jag behöver bli varm i kläderna. Jag ser mig som en bra ledare.  installation- och serviceledare; kalle brink

Vi kommer in på det här med ledarskap och chefsroller och vad han vill uppnå hos KylKontroll,

-Jag blir ju kylteknikernas bollplank och vill utveckla fungerande arbetssätt och helt enkelt se till att alla kommer att fortsätta att trivas här hos oss. Vi kan olika mycket och det är en styrka som vi ska ta vara på mer och dela kompetens med varandra.

-Min roll kommer att växa fram, jag behöver bli varm i kläderna och jag ser mig som en bra ledare.

Utanför jobbet är han med sin familj och renoverar på deras hus. Teknikintresset visar sig i garaget. Där  finns en enduro som används flitigt och ett påbörjat bygge av en cncfräs.

När jag frågar om det finns någon dold talang blir Kalle först tyst och säger att det finns inga tills han plötsligt utbrister,

-Jag har gröna fingrar! Det är ett sätt för mig att koppla av och något som alltid odlas är chili.

Så var stunden med Kalle över. För nu är det en kyltekniker som rycker i honom.

Gröna fingrar och teknikintresse. Kan det bli en bättre kombo.

Vi välkomnar Kalle till oss!