Vi har låtit vår VD blicka tillbaka på året som varit och även tittat lite i kristallkulan om framtiden.

Christer är VD hos oss och en av delägarna. Han är alltid på väg fast jag lyckades få honom att sitta en stund med en god kopp kaffe och berätta om året som varit. Det är ändå ”gött” att få knyta ihop säcken, sitta och spekulera, både bakåt och framåt även att vi ska leva i nuet.

-Vi har haft ett fantastiskt bra år! Alla på KylKontroll har slutit upp och kämpat för att möta våra kunders behov och också för varandra. Det trots att vi lever i en pågående pandemi, säger Christer eftertänksamt.

-Jag är så tacksam för alla underbara medarbetare på KylKontroll och allt engagemang som finns där hos envar.

vd kylkontroll göteborg intervju”Bara det att vi fick till ett dygn på Marstrands Havshotell tillsammans”

Visionen hos KylKontroll har alltid varit Ett bättre klimat… och det genom mottot, att alltid ha engagerade och kompetenta medarbetare. Så vad är det som gör att alla kämpar?

-Jamen det är engagemanget och känslan av att vara delaktig och att vi ställer upp för varandra vilket vi gör utan att tveka. Bara det att vi fick till ett dygn på Marstrands Havshotell tillsammans. Vi kunde umgås, prata och skratta i det riktiga livet, det var härligt. Sen kom restriktionerna igen, så vi hade tur att vi tog vårt ”kylkontroll-julbord” så som vi brukat göra innan pandemin.

Det finns alltid två sidor på ett mynt och vad känner du har varit svårast under året som varit?

-Helt klart har det varit att balansera uppdragen gentemot de resurser vi har. Och att vi också har blivit påverkade av försenade materialleveranser vilket i sin tur påverkat planeringen av våra projekt. Det har många gånger blivit kort framförhållning i projekten på grund av det. Jag ser att det kommer vi få leva med ett tag framöver och vi lär oss mer och mer hur vi kan jobba för att få en bra balans.

”Konjunkturen har varit och är väldigt positiv i Göteborgsregionen och det är mycket på grund av vår omtalade Västlänk”

-Fast, tillägger Christer och brister ut i ett leende, konjunkturen har känts väldigt bra och det känns som att den kommer vara det även kommande år i vår bransch. Det har varit och är väldigt positivt i Göteborgsregionen och det är mycket på grund av vår omtalade Västlänk. Det har genererat mycket ombyggnationer och nybyggnationer i samband med det och det är vi glada för.

-På grund av pandemin har det blivit förändringar för kontor där det har blivit en flexibilitet mellan att jobba hemma och vara på kontoret. Då görs mycket fler anpassningar i kontorsfastigheter. Och det är positivt för oss i kylbranschen.

Ingen har ju kunnat undgå att energipriserna har stigit i Sverige och Europa och Christer säger;

-Det ökar behovet av att energieffektivisera och när man ändå tittar över det så kommer klimattänket in. Förfrågningarna har blivit fler vad det gäller systemval av kyl och värmepumpar och värmeåtervinning med miljövänligare köldmedium. Så jag kan väl kort och gott säga, att vi har att göra vilket vi är så tacksamma för.

Så hur har du tänkt fira din jul och nyår i år med tanke på rådande situation?

-Det blir hemma med familjen och några dagars ledighet. Vi gillar att hänga med varandra, det är viktigt, det ger mig energi. Mat är en viktig del då jag och min fru älskar att laga mat från grunden så det kommer bli mycket god hemlagad mat nu under helgerna, det är också ett sätt att umgås.

Och där är stunden över då telefonen ringer,

-Jag önskar alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. Tänk på att vara rädda om varandra och uppskatta det lilla, det är viktigt.