Vem längtar inte att få åka till Landvetter & lämna in sin väska, sätta sig i planet och bara dra till varmare breddgrader?
Inte de här gubbarna i alla fall. De tänker bara kyla, värme & energieffektivitet.
De, Gaurang Pandya & Didier GENOIS från Carrier, Håkan Sandberg från Assemblin, Göran Nylèn & Christer Foleby från KylKontroll Göteborg AB, står på taket på Swedavia:s nybyggda terminal på Göteborg-Landvetter Airport som ger resenärer större ytor och en spännande utsikt över landningsbanan, när det blir dags för det.
Du undrar säkerligen hur de har hamnat där och svaret är enkelt, vi har installerat en energieffektiv lösning med den senaste tekniken med Carrier HVAC:s nya varvtalsstyrda skruvkompressor med HFO och lågt GWP-värde.
Inne i terminalen är det komfortkyla för ett behagligt klimat för både resenärer och personal och så flyttar vi energi, som är värme, ut till flygplanets uppställningsplats så att marken är uppvärmd vid kalla dagar.
2020 blev Göteborg Landvetter Airport utsedd till Årets fastighetsägare av Sweden Green Building Council bland annat för det arbete som de jobbar med att nå FN:s globala mål inom hållbarhet och då krävs det klimatsmarta lösningar för Ett bättre klimat…
landvetter kylanläggning carrier